DIVORCI EXPRESS O DAVANT DE NOTARI

El divorci express o davant de Notari és una novetat introduïda per la Llei de Jurisdicció Voluntària.

Fins el 23 de juliol de 2015, quan una parella decidia separar-se o divorciar-se havia d’acudir obligatòriament a un procediment judicial. A partir d’aquesta data, moment en què entra en vigor la Llei de Jurisdicció Voluntària, s’introdueix la novetat de poder divorciar-se davant de notari sense haver de passar per un procediment judicial ni haver d’esperar tant  de temps fins tenir la sentència de separació o divorci.

Tanmateix, aquest tipus de divorci o separació, comunament anomenat “express”, només pot realitzar-se quan el divorci o la separació són de mutu acord i no existeixen fills menors d’edat no emancipats o amb la capacitat judicialment modificada i que depenguin dels seus progenitors. Així doncs, en els casos en què no es compleixen aquests requisits els cònjuges hauran d’acudir obligatòriament al procediment judicial.

El divorci express o davant de notari consisteix en l’atorgament d’escriptura pública en la que els cònjuges manifestaran la seva voluntat inequívoca de separar-se o divorciar-se i incorporaran el conveni regulador (document en el que se estableixen les mesures que han de regular els efectes de la separació o divorci).

Els cònjuges han d’intervenir en l’atorgament personalment (no pot acudir un representant en nom seu) donant el seu consentiment davant el Notari i hauran d’estar assistits per Lletrat. A més, els fills majors d’edat o els menors d’edat que estiguin emancipats hauran de donar el seu consentiment davant el Notari respecte d’aquelles mesures que els afectin.

En relació a l’assessorament de Lletrat en exercici exigit legalment, cada cònjuge podrà tenir  el seu propi Lletrat o bé, si estan d’acord, podran els dos tenir el mateix i reduir costos.

A més, existeix la possibilitat d’escollir Notari ja que es pot escollir entre el corresponent a l’últim domicili comú del matrimoni o bé al del domicili o residència habitual de qualsevol dels dos sol·licitants.

Aquest tipus de divorci és molt més ràpid ja que no s’ha d’acudir a un procediment judicial i, en conseqüència, no comporta l’haver d’esperar fins la resolució judicial que posi fi al procés, amb la conseqüent lentitud de la Justícia.

A ROCA ADVOCATS gestionem tots els tràmits necessaris per a que el seu divorci express davant de Notari, agilitzant el procediment per aconseguir que sigui el més ràpid possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *