DIVORCI EXPRESS O DAVANT DE NOTARI

El divorci express o davant de Notari és una novetat introduïda per la Llei de Jurisdicció Voluntària.

Fins el 23 de juliol de 2015, quan una parella decidia separar-se o divorciar-se havia d’acudir obligatòriament a un procediment judicial. A partir d’aquesta data, moment en què entra en vigor la Llei de Jurisdicció Voluntària, s’introdueix la novetat de poder divorciar-se davant de notari sense haver de passar per un procediment judicial ni haver d’esperar tant  de temps fins tenir la sentència de separació o divorci.

Tanmateix, aquest tipus de divorci o separació, comunament anomenat “express”, només pot realitzar-se quan el divorci o la separació són de mutu acord i no existeixen fills menors d’edat no emancipats o amb la capacitat judicialment modificada i que depenguin dels seus progenitors. Així doncs, en els casos en què no es compleixen aquests requisits els cònjuges hauran d’acudir obligatòriament al procediment judicial.

El divorci express o davant de notari consisteix en l’atorgament d’escriptura pública en la que els cònjuges manifestaran la seva voluntat inequívoca de separar-se o divorciar-se i incorporaran el conveni regulador (document en el que se estableixen les mesures que han de regular els efectes de la separació o divorci).

Els cònjuges han d’intervenir en l’atorgament personalment (no pot acudir un representant en nom seu) donant el seu consentiment davant el Notari i hauran d’estar assistits per Lletrat. A més, els fills majors d’edat o els menors d’edat que estiguin emancipats hauran de donar el seu consentiment davant el Notari respecte d’aquelles mesures que els afectin.

En relació a l’assessorament de Lletrat en exercici exigit legalment, cada cònjuge podrà tenir  el seu propi Lletrat o bé, si estan d’acord, podran els dos tenir el mateix i reduir costos.

A més, existeix la possibilitat d’escollir Notari ja que es pot escollir entre el corresponent a l’últim domicili comú del matrimoni o bé al del domicili o residència habitual de qualsevol dels dos sol·licitants.

Aquest tipus de divorci és molt més ràpid ja que no s’ha d’acudir a un procediment judicial i, en conseqüència, no comporta l’haver d’esperar fins la resolució judicial que posi fi al procés, amb la conseqüent lentitud de la Justícia.

A ROCA ADVOCATS gestionem tots els tràmits necessaris per a que el seu divorci express davant de Notari, agilitzant el procediment per aconseguir que sigui el més ràpid possible.

One thought on “DIVORCI EXPRESS O DAVANT DE NOTARI

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *